Χριστουγενιάτικες κατασκευές

Ό λο και περισσότερασωματεία, όμιλοι, οργανισμοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και μικρότεροι σύλλογοι διαφόρων ενδιαφερόντων,σχολεία κλπ. εντάσσουν στα πλαίσια τωνδραστηριοτήτων και της εξοικονόμησηςενός μέρους των χρημάτων για τους κοινωφελείς σκοπούς τους ή την γενικότερη λειτουργία τους κάποιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, διαθέτοντας προςπώληση είτε προϊόντα συναφή με την δραστηριότητά τους είτε διάφορες χειροποίητεςκατασκευές, με γιορτινό κυρίως θέμα,  φτιαγμένες από μέλη και φίλους τους.

Ειδικά στις δύσκολες για όλους μας σημερινές συνθήκες ηεπιλογή τέτοιου είδους χειροποίητων κατασκευώνπροσανατολίζεται κατά βάση σε οικονομικά αντικείμενα όπως στολίδια, μικρά είδη δώρων, διακοσμητικά αλλά καιχρηστικά αντικείμενα και τα οποία για να μπορούν ναδιατεθούν σε καλές τιμές, ώστε να είναι προσιτά σε όσοπερισσότερους από τους επισκέπτες τέτοιων αγορών, θα πρέπει πρωταρχικά να έχουν δημιουργηθεί από όσο γίνεται οικονομικότερα υλικά, ενώ ακριβώς το γεγονόςδιενέργειας πάρα πολλών τέτοιων Bazaar και μοιραία της …σύγκρισης, ως πετυχημένα προϊόντα-αντικείμενα για αυτήν την χρήση θεωρούνται όσα διαθέτουν κάποιαπρωτοτυπία  ενώ ταυτόχρονα η αξία των υλικών δεν στερείτο παραμικρό από την γενικότερη αισθητική τους.Στην πραγματικότητα ένας “πάγκος” τέτοιου Bazaar μπορεί θαυμάσια να στηθεί και μόνο με αντικείμενα-κατασκευές  φτιαγμένααποκλειστικά απόανακυκλώσιμα υπό την ευρεία έννοια υλικά, από “σκουπίδια” και “άχρηστα” που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι μας, πλαισιωμένα και με κάποιες δημιουργίες από υλικά που η φύση μας παρέχει εντελώς …δωρεάν μαζί με κάποια πολύ οικονομικά  έτοιμα αντικείμενα του εμπορίου τα οποία μεμικρό σχετικά κόπο και πολύ περισσότερη …φαντασία μπορούν να αποκτήσουν μια εντελώς διαφορετική “καλλιτεχνική” ή και γιορτινή όψη.

Κονσερβοκούτια, γυάλινα βάζα, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, ξυλαράκια – κλαδιά, κομμάτια από παλιά υφάσματα, χαρτιά από εφημερίδες-περιοδικά, απλά πήλινα γλαστράκια, αντικείμενα όπως π.χ μανταλάκια, κουτάλες, κούπες, απλά κεριά κλπ. που θα βρείτε σε πολύ φτηνή τιμή ακόμη και στα 1 euro shops, μπορούν να συνδυαστούν και με την προσθήκη λίγης μπογιάς, σκοινιού, κορδέλας κλπ. να …μεταμορφωθούν σε πολύ όμορφες και ιδιαίτερεςκατασκευές  που και μόνο το στοιχείο του χειροποίητου και της “ιδέας” όχι απλώς θα δικαιολογούν το έτσι κι αλλιώς χαμηλό κόστος αγοράς τους αλλά ταυτόχρονα θα τα κάνει να υπερτερούν ως επιλογή ακόμη και από ακριβότεραανάλογα έτοιμα είδη της αγοράς, ώστε εύκολα κάποιος να τα προτιμήσει ενισχύοντας ταυτόχρονα τονσκοπό διενέργειες κάθε τέτοιας χριστουγεννιάτικηςαγοράς.

1. Κατασκευές από αποξηραμένα φρούτα – μπαχαρικά

Οικονομικές και εύκολες κατασκευές, που σε ένα Bazzar μπορούν να διατεθούν είτεμεμονωμένα, είτε σεσυσκευασίες 3-6 τεμαχίων για τα μικρά αντικείμενα π.χ κρεμαστά στολίδια για το δέντρο.
Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, μπορούν ταυτόχρονα να μετατραπούν και σε “αρωματικά” διακοσμητικά κομμάτια χρησιμοποιώντας κυρίως πορτοκάλι και κανέλες, ενώ κάθε ιδέα με κανέλες μπορεί, για μείωση του κόστους, να πραγματοποιηθεί τοποθετώντας στην θέση τους απλάξυλαράκια-κλαδάκια δέντρων.
Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα φτιάξετε.  


2. Στολίδια από ζύμη

Ζύμη με πολύ μικρό κόστος και αποτέλεσμα εξαιρετικάιδιαίτερο και όμορφο.
Μικρά κρεμαστά στολίδια ή και μεγαλύτερες κατασκευές που είτε στην φυσική λευκή μορφή τους με τηνπροσθήκη σκοινιού ή κορδέλας είτε βαμμένα, μεμονωμένα ή σε συσκευασίες είναι σίγουρο ό,τι θα εντυπωσιάσουν.

Η συγκεκριμένη ζύμη, που δίνει ένα τελικό αποτέλεσμα που προσομοιάζει πολύ με λευκό πηλό ή πορσελάνη, είναι ηοικονομικότερη πρώτη ύλη για αυτήν την χρήση και ο πρακτικότερος τρόπος για να κατασκευάσετε και γούρια, με τηνίδια ακριβώς διαδικασία όπως για τα κρεμαστά στολίδιαπροσθέτοντας απλώς κάποια στοιχεία όπως μικρά διακοσμητικά, κορδέλες, σκοινάκι κλπ. αλλά και …πρωτοχρονιάτικα φλουριά στα οποία θα χαράξετε πριν  στεγνώσει εντελώς η ζύμη την χρονολογία, ευχές κλπ.

3. Χριστουγεννιάτικα κεριά

Κλασσική βεβαίως επιλογή, όμως ο τρόπος που μπορείτε να διακοσμήσετε απλά άσπρα κεριά που σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε ακόμη και με λιγότερο από 1 euro μπορεί να κάνει την διαφορά, αν φυσικά δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασίανα φτιάξετε εξ΄αρχήςχειροποίητα κεριά σε όποιο μέγεθος, χρώμα και σχέδιο θέλετε. 

Με κάθε είδους χαρτί – χαρτοπετσέτα και την τεχνική τουdecoupage, κομμάτια υφάσματος όπως λινάτσα,αυτοκόλλητες διακοσμητικές ταινίες κλπ. μπορείτε να τους αλλάξετε εντελώς όψη. 
Απλώνοντας μια στρώση απλή ατλακόλ και κυλώντας τα στην συνέχεια σε γκλίτερ, συνθετικό χιόνι κλπ. θα αλλάξετε θα τα κάνετε να μοιάζουν …χιονισμένα, απλώς κολλώνταςπεριμετρικά της επιφάνειάς τους κανέλες ή ξυλαράκια και προσθέτοντας ένα μικρό στολίδι γίνονται τα …απόλυτα χριστουγεννιάτικα κεριά κλπ.

Ειδικά τo decoupage μπορεί πανεύκολα να μεταμορφώσει και απλά ρεσώ κεράκια που σε Bazaar μπορούν να διατεθούν σε συσκευασίες 3-6 τεμαχίων και σε αυτά μπορεί να προστεθεί γκλίτερ ή χιόνι κλπ.

4. Σημειωματάρια – Hμερολόγια

Εκτός από τα κατάπαραγγελία τέτοια προϊόντα με χρονολογία, τα λογότυπα του συλλόγου, σωματείου κλπ. πολύ  ιδιαίτερα είναι ταχειροποίητα που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας απλάέτοιμα ημερολόγια ή απλά ρολό χαρτιού αποδείξεων που θα βρείτε σε βιβλιοχαρτοπωλεία.

Αρκεί σε μια βάση από ξύλο ή και σκληρό χαρτόνιεπενδυμένη με κάθε είδους ύφασμα ή χαρτί  να κολλήσετε με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης ένα μικρό επιτραπέζιο ή επιτοίχιο ημερολόγιο ή να προσαρμόσετε ένα ρολό αποδείξεων για χρήση ως σημειωματάριο.

Απλώς περνάτε ένασκοινάκι-κορδέλα στο ενδιάμεσο κενό του ρολό, το δένετε στις άκρες και το πιάνετε στο πίσω μέρος με ένα κλιπ-συνδετήραμεγάλου μεγέθους το οποίο ταυτόχρονα πιάνει καισυγκρατείται και πάνω στην ξύλινη ή χαρτονένια βάση.

Όλες οι κατασκευές αυτού του είδους μπορούν να εμπλουτιστούνμε πρόσθετα υφασμάτινα ή χάρτινα στοιχεία, με την προσθήκη ενός απλού στυλό που θα κολλήσετε σε ένα λαστιχάκι και θα προσαρμόσετε πάνω στο βασικό μέρος της κατασκευής κλπ. ενώ με την χρήση διαφορετικού χαρτιού ή υφάσματος για κάθε κομμάτι, το κάθε τέτοιο ημερολόγιο – σημειωματάριο γίνεται πραγματικά …μοναδικό.

5. Στολίδια-διακοσμητικά από ξυλαράκια-κορμούς

Όχι μόνον τα μικρά στολίδια τέτοιας μορφής αλλά και μεγαλύτερεςσυνθέσεις από λίγο μεγαλύτερουςκορμούς που απλώς θα καρφώσετεμεταξύ τους ή θα τους κολλήσετε μια μια ισχυρή κόλλα μπορούν να μετατραπούνμε πολύ ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από τα οποία όταν αφαιρεθούν τα επιμέρους εποχιακάστοιχεία (που μπορεί να είναι και μόνο φυσική πρασινάδα ή λουλούδια) μετατρέπονται σε κάδρα, καλάθια κλπ. για κάθε εποχή.
Δείτε εδώ πολλές παρόμοιες ιδέες και πως θα τα φτιάξετε. 

6. Χιονόμπαλες σε απλά βαζάκια

Στις περισσότερεςχριστουγεννιάτικες αγορές θα βρείτε τις γνωστές “φασόν” χιονόμπαλες και όμως δεν είναικαθόλου δύσκολο να τις φτιάξετε με όποιου είδουςδιακοσμητικά εσείς θέλετε, βάφοντας – διακοσμώντας και τα καπάκια των βάζων με όποιον τρόπο σας αρέσει ή γράφοντας στο κάτω μέρος τους με έναν απλό ανεξίτηλο μαρκαδόρο (σαν αυτούς που γράφουμε πάνω σε cd) τηνχρονολογία, το όνομα του συλλόγου-σωματείου κλπ.
Είναι μια εύκολη και οικονομική κατασκευή, μπορεί να πραγματοποιηθεί με βαζάκια μικρά ή και μεγαλύτερουμεγέθους και ιδιαίτερα κατάλληλη για Bazaar συλλόγων, σωματείων με αντικείμενο σχετικό μεπαιδιά, είναι σίγουρο ότι θα τα ενθουσιάσουν.
Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τις φτιάξετε.

7. Κηροπήγια – φαναράκια από γυάλινα βάζα

Όλες οι παρόμοιες κατασκευές είναι κατάλληλες για ναμετατραπούν και σε γιορτινές, και ανάλογα με την τιμή που θα τις διαθέσετε μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος των βάζων αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.


Με ένα μικρό κομματάκι δαντέλας, δύο κουκουνάρια και λίγο συνθετικό χιόνι ή αλάτι, ένα απλό γυάλινο “σκουπίδι” μπορεί να μετατραπεί σε ένα εκπληκτικήςαισθητικής κομμάτι που αποκλείεται να περάσειαπαρατήρητο.
Δείτε εδώ και εδώ δύο πολύ εντυπωσιακές για την …απλότητάτους τέτοιες κατασκευές.
Αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους και πολύ απλά υλικά όπως χαρτί, “κουρελάκια” υφάσματος, χρώμα, χαρτί περιοδικών κλπ. τα γυάλινα βάζα κουζίνας ή αυτά από συσκευασίες τροφίμων μπορούν να μετατραπούν σε πολύ όμορφα κηροπήγια – φαναράκια σε χριστουγεννιάτικα ή όχι σχέδια. Δείτε εδώ πολλές ακόμη παρόμοιες κατασκευές από γυαλινα βάζα.

8. Decoupage-επεξεργασία σε ξύλινα -γυάλινα αντικείμενα

Σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, στα 1 euro shop, λαϊκές αγορές κλπ. θα βρείτε σε πολύ φτηνέςτιμές απλά ξύλινα ήγυάλινα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Κουτάλες, σουβέρ, πολύ μικρά γουδιά, αλατοπίπερα, πιατέλες, πινέλα κλπ.
Ακόμη και μόνο με ανεξίτηλους μαρκαδόρους αν όχι με stencil, decoupage, ακρυλικά χρώματα, ζωγραφική κλπ. μπορείτε να παρέμβετε στην επιφάνειά τους με  κάθε μορφής σχέδια μοτίβα, χριστουγεννιάτικα ή μη.


Προσθέστε μια ταιριαστήκορδέλα, σκοινάκι ή όποιο άλλο διακοσμητικό από ύφασμα  και δημιουργείστε ένα πολύ όμορφο δωράκι, που μπορεί να διατεθεί είτε μεμονωμένο είτε σε συσκευασία πολλών τεμαχίων ανάλογα με το είδοςτου αντικείμενου.
Πολύ ιδιαίτερη τέτοια ιδέα είναι τα απλά ξύλινα πινέλαβαψίματος στα οποία μπορείτε να δώσετε όψη …άγιου βασίλη ή …χιονάνθρωπου, αφού τα βάψετε-διακοσμήσετε και κολλήσετε στο κεντρικό μέρος τους ένασημειωματάριο ή ημερολόγιο κλπ.

9.Διακοσμητικά μανταλάκια-μαγνήτες

Θα είναι από ταοικονομικότερα του “πάγκου” σας, γι΄αυτό και σίγουρο ότι θα διατεθούνπολλά,  θα σας έχουν κοστίσει σχεδόν …τίποτα και η διαδικασία για να τα φτιάξετε είναι και πολύ εύκολη και διασκεδαστική.

Θα χρειαστείτε ξύλινα μανταλάκια(προμηθευτείτε τα απ΄όπου βρείτε τα πιο φτηνά αφού η ποιότητα για την συγκεκριμένη χρήση δεν ενδιαφέρει) και αφού ή τα ζωγραφίσετε ή τους κολλήσετε ένα κομμάτι ύφασμα ή χαρτί, κολλήστε στο πίσω μέρος τους και ένα μικρό μαγνητάκι.
Τέτοιου είδους ξύλινα μανταλάκιαμεγάλου μεγέθους χωρίς μαγνήτη μπορείτε να φτιάξετε και ως χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο, βαμμένα ή ντυμένα με ύφασμα-χαρτί, για χρήση ως σελιδοδείκτες, πιάστρες για κουρτίνες, γιααμπαλάζ πακέτων και κάθε είδους διακοσμητική χρήση.

10. Δέντρα – κατασκευές από χαρτί – ύφασμα 

Ένας απλός χάρτινος κώνος πάνω στον οποίο θακολλήσετε ή θα καρφιτσώσετε λωρίδες χαρτιούπεριτυλίγματος ή κουρελάκια υφάσματος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτεροχριστουγεννιάτικο δέντρο …μινιατούρα.

Ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να “συνθέσετε” ένα τέτοιο διακοσμητικό και ταχρώματα χαρτιού – υφάσματος που θα επιλέξετε η κατασκευή μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές ενώ ανάλογα με το μέγεθοςτου κώνου που θα φτιάξετε από απλό χαρτόνι μπορεί να δημιουργηθούν καιμεγαλύτερα δέντρα κατάλληλα, εκτός από να τα διαθέσετε σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά και για να διακοσμήσετε τον χώρο του Bazaarμε πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο.

Για μεγάλου μεγέθους τέτοια δέντρα χρησιμοποιείστε σκληρό χαρτόνι και αφού ολοκληρώσετετην κατασκευή δημιουργείστε στο πίσω μέρος μια τρύπα απ΄όπου θα περάσετε σπάγγο για να την δέσετε από κάποιοσταθερό σημείο ώστε να μην κινδυνεύει να πέσει λόγω του μικρού της βάρους ή τοποθετείστε στο εσωτερικό του χάρτινου κώνου οτιδήποτε μπορεί να την σταθεροποιήσει, ενώ μην παραλείψετε να την στολίσετε και με χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Γενικά οι κατασκευές-στολίδια με χαρτί είναι από τιςαπλούστερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και κάθε ιδέα μπορεί να …σμικρυνθεί ή να …μεγενθυθεί ανάλογα με τιςανάγκες σας. Δείτε εδώ πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικαστολίδια από χαρτί και εδώ χάρτινα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε πολλές …εκδοχές και μεγέθη.

11. Γιορτινά γλαστράκια

Σε πολυκαταστήματα αλλά και σε φυτώρια θα βρείτε πολύ οικονομικέςαπλές πήλινες γλάστρεςκαι αντίστοιχα πιάτα. Επιπρόσθετα θα χρειαστείτε μόνον μπογιά όποιου είδους σας είναι ευκολότεροκαι οικονομικότερο να προμηθευτείτε.

Το πιο απλό είναι το λευκό πλαστικό για τοίχους το οποίο αναμειγνύοντας με χρώματα σε σύριγγαθα φτιάξετε όποιες βασικές αποχρώσεις σας χρειάζονται.

Βάψτε αρχικά ολόκληρα τα γλαστράκια (μέσα – έξω) και τα πιάτα τους αν τα χρησιμοποιήσετε με λευκό χρώμα και στην συνέχεια δώστε τουςόψη …χιονάνθρωπου … άγιου βασίλη ή ζωγραφείστε κάθε είδουςσχέδιο.
Οι κατασκευές αυτές μπορούν να διατεθούν μόνες τους ως χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή μαζί με ένα πολύ μικρό και οικονομικό φυτό π.χ κάθε είδους μυρωδικό είτε και ως “συσκευασία” μέσα στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε διπλωμένα σε μια διάφανηζελατίνα κάθε είδους γλύκισμα-ζαχαρωτό, αποξηραμένα φρούτα κλπ.
Εκτός από μπογιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την διακόσμησή τους ύφασμα, χαρτί, σκοινί κλπ. ή και παραπάνω από μία γλάστρα για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερου μεγέθους σύνθεση, να τιςσυνδυάσετε με μικρά εργαλεία κηπουρικής σε συσκευασία σετ-δώρου κλπ.
Και οι …μισές – σπασμένες γλάστρες μπορούν να μετατραπούν σεεξαιρετικής εμφάνισης διακοσμητικά αν τις βάψετε και προσθέσετε ένα οποιοδήποτε σχέδιο με ζωγραφική ή decoupage ενώ πολύ ιδιαίτερηεμφάνιση θα τους δώσει μια περισσή ποσότητα μπογιάς ή το “ασύμμετρο” πέρασμα με στόκο ή πηλό σε ορισμένα σημεία, πριν το βάψιμο, που θα κάνει τις “ανομοιομορφίες” να μοιάζουν με ..χιόνι.

12. Koύπες με ζαχαρωτά

Δεν χρειάζεται να είναι …γαβάθες, σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε μικρές-μέτριου μεγέθους απλές άσπρες κούπες σε διάφορα σχέδια ακόμη και με 0,50-0,70 λεπτά, στην επιφάνεια των οποίων με ειδική μπογιά ή μαρκαδόρους για πορσελάνη απλώς θα  ζωγραφίσετε ή θα …ξεπατικώσετε ένα όμορφο σχέδιο.

Σε ό,τι αφορά τα χρώματα αποφύγετε τις πολύ έντονες χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις που θα τις κάνουν πολύ …συνηθισμένες και μια ιδέα για να είναι ακόμη πιο …δελεαστικές για τους επισκέπτες σας είναι με τους ίδιους μαρκαδόρους κατά την διάρκειατου Bazaar να γράφετε πάνω στην κούπα το όνομα που θα επιθυμεί ο κάθε αγοραστής, αν φυσικά το επιθυμεί.
Όπως ακριβώς και τα γλαστράκια και οι κούπες μπορούν να αποτελέσουν “συσκευασία” και να διατίθενται μαζί με κάποιο γλύκισμα, ζαχαρωτό κλπ.

13. Κατασκευές με τσόχα 

Εξαιρετικά ιδιαίτερα και πολύ όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά απότσόχα που μπορούν, εκτός από μεμονωμένα, να συνδυαστούνσε διάφορων ειδών διακοσμητικές συνθέσεις μεξύλο, κουκουνάρια, σκοινί,κλπ.

Δεν σας χρειάζεται ραπτομηχανή, η τσόχα είναι από τα υφάσματα που ειδικά σε αυτού του μεγέθους τις μικρέςκατασκευές είναι ομορφότερααν η “ραφή” που θα ενώνει τις δυο όψεις είναι φτιαγμένη από αραιές βελονιές με κλωστή χρώματος που να την κάνει ευκρινή πάνω στο ύφασμα.
Για να γεμίσετε τέτοια στολίδια χρησιμοποιείστε απλό βαμβάκι και για τον γενικότερο στολισμό κουμπιά, χρωματιστές κλωστές, πρόσθετα κομμάτια τσόχα σε διάφορες αποχρώσεις κλπ.
Αυτού του είδους οι κατασκευές με την προσθήκη στο πίσω μέρος μια απλής παραμάνας μετατρέπονται σε ένα …κόσμημα καρφίτσα που επίσης είναι από τα είδη που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν σε ένα γιορτινό Βazaar. Δείτε εδώ και εδώ πως ακριβώς θα φτιάξετε κατασκευές από τσόχα.

14.Γιορτινά  …κονσερβοκούτια 

Εξαιρετική και εντελώς “δωρεάν” πρώτη ύλη για κάθε τύπου/χρήση κατασκευές.

Με μπογιά, χαρτί ή ύφασμα θα τους δώσετε όποια μορφή θέλετε και θα ταμετατρέψετε από γλαστράκια,κηροπήγια ή βάζα έως πολύ ιδιαίτερα φαναράκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια, κουτιάαποθήκευσης κλπ.

Ανάλογα με τηνεπεξεργασία που θα υποστεί η εξωτερική τους επιφάνεια μπορούν να γίνουν από μια απλή μολυβοθήκη έως ένα ιδιαίτερης αισθητικής “παλαιωμένου” ύφους αντικείμενο, αν τα επεξεργαστείτε μεdecoupage και χρώμα.
Από τις πιο εύκολες, διασκεδαστικές και εντυπωσιακές κατασκευές τα φαναράκια που μπορείτε να φτιάξετε με κάθε μεγέθους τέτοιο τενεκεδένιο κουτί και δημιουργώντας με τις τρύπες χριστουγεννιάτικα μοτίβα όπως αστέρια, καμπάνες, κεράκια κλπ. ιδιαίτερα εντυπωσιακά και για στολισμούς εξωτερικών χώρων με την προσθήκη μιας σειράς χριστουγεννιάτικα φωτάκια.  Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα φτιάξετε και εδώ πολλές ακόμη ιδέες για κατασκευές κάθε είδους από κονσερβοκούτια. 

Aυτές είναι φυσικά κάποιες μόνο από τις …αμέτρητες προτάσεις που μπορεί κανείς να υλοποιήσεικαι για ένα Bazaar όπως ακριβώς και για κατασκευές για προσωπική χρήση- γιορτινή διακόσμηση και με βασικό κριτήριο επιλογής τα οικονομικά υλικά και την όσο πιο εύκολη διαδικασία κατασκευής, αναλογικά με την αισθητική του αποτελέσματος.
Όσοι βεβαίως αναζητούν ιδέες για μεγαλύτερες και πιο σύνθετες χειροποίητες κατασκευές αναζητείστε  εδώ πολλές ακόμη ιδέες για κατασκευή – επεξεργασία – μετατροπή κάθε είδους μικρού ή μεγαλύτερου αντικειμένου από ύφασμα, χαρτί, ξύλο, γυαλί, σύρμα, πηλό, φελλό κλπ.

Πηγή soulouposeto.gr

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*