Φάρμα Πετρίδης – Λευκωσία

Κάτι υπέροχο φαίνεται πως θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λίγο πιο έξω από τη Λευκωσία. Μία καταπράσινη φάρμα, με ζώα, πτηνά, παιχνίδια, γήπεδα, στίβους μάχης, καφετέριες και πολλά άλλα απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση όπου θα μπορείς να βολτάρεις με την παρέα, τα παιδιά και την οικογένεια απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης εκτός αστικού κέντρου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από περίπου 12 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία της η μονάδα παραγωγής αβγών Petrides Farm με έδρα το μικρό χωριουδάκι Μαρκί το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Τσέρι με μόλις 5 μόνιμους κατοίκους σήμερα.

Η επιχείρηση η οποία εκτρέφει κοτόπουλα και παράγει αβγά αποφάσισε πριν από περίπου δύο χρόνια να επεκτείνει τις δραστηριότητές της δημιουργώντας μία φάρμα η οποία θα είναι επισκέψιμη από το κοινό και θα μπορεί ο κάθε ένας να απολαμβάνει τη φύση, να βιώνει την εμπειρία της επαφής με τα ζώα, να συλλέγει αβγά, να συμμετέχει σε παιχνίδια και να απολαμβάνει τον καφέ και το σνακ του σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Έτσι, δημιουργήθηκαν πεζόδρομοι 2,5 χιλιομέτρων, έφτασαν στον χώρο πολλά ζώα φάρμας, πρόβατα, κατσίκες, στρουθοκάμηλοι, δημιουργήθηκαν 3 γήπεδα ποδοσφαίρου ειδικά διαμορφωμένα, θα δημιουργηθούν στίβοι μάχης, καφετέριες, παιχνιδότοποι που θα αποτελέσουν ένα ιδανικό μέρος για βόλτα με τα παιδιά και όχι μόνο.

Το Petrides Farm Park λειτουργεί κανονικά τους τελευταίους μήνες και δέχεται επισκέψεις αποκλειστικά στην παρούσα φάση από σχολεία. Από τον Σεπτέμβριο, όμως, το πάρκο θα είναι ολοκληρωμένο και θα δέχεται στους χώρους τους και μεμονωμένους επισκέπτες. Ακόμα στον χώρο σήμερα πραγματοποιούνται και διάφορες εκδηλώσεις όπως πάρτι γενεθλίων κ.α.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*