Σάμος παραλία Τσαμαδιού

Ο έρωτας μου με την Τσαμαδού ξεκίνησε πολύ παλιά, κάπου στα 1972, όταν νεαροί φοιτητές τότε παίρναμε τις κιθάρες με την παρέα μας και τραγουδάγαμε ξαπλωμένοι στα βότσαλα της παραλίας κάτω από το φεγγαρόφωτο…

Συχνά πυκνά δοκιμάζαμε και το νυχτερινό μπάνιο και εκεί κάναμε και τον πρώτο διστακτικό γυμνισμό, γιατί η Τσαμαδού ήταν τότε απρόσιτη και έπρεπε να ήσουν “ψαγμένος” για να βρεις τα περάσματα προς την παραλία… (Η βραδιά που περιμέναμε το Μίλτο να πάρει την κουβέρτα και νάρθει στην Τσαμαδού και αυτός πήρε κατά λάθος το …καράβι κι έφυγε στην Αθήνα, ελέγχεται για την ακρίβεια της…)

Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν πάνω από 40 χρόνια… Και ο έρωτας μου για την Τσαμαδού μένει ακόμα αναλλοίωτος. Και όταν βουτώ στα γαλαζοπράσινα νερά της, περνά αστραπιαία από τα μάτια μου όλη η εξέλιξή της, όλη η πορεία της από τότε,που την έχει καθιερώσει σαν μια από τις ωραιότερες παραλίες που έχω επισκεφτεί!

Τα τελευταία χρόνια, στην εξέλιξη της Τσαμαδού έπαιξε ρόλο η αγάπη μιας οικογένειας: Αυτής, που της έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη και που την έκανε ( κυρίως τη δυτική πλευρά της) πιο φημισμένη! Η οικογένεια Ηλιάδη έχει αφήσει τα ίχνη της και τη δημιουργική της σφραγίδα πάνω στην Τσαμαδού , δείχνοντας πώς είναι δυνατό να επεκταθείς, να εξελιχθείς και να ανακαινιστείς, χωρίς να αφήσεις τραύματα στο περιβάλλον, αλλά αντίθετα να το αναδείξεις!

Δεν θέλω να αναλωθώ σε κοπλιμέντα -ούτως ή άλλως δεν τα έχουν ανάγκη- και όλοι οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες γνωρίζουν την πρόοδο και τη σφραγίδα της οικογένειας Ηλιάδη πάνω στην περιοχή. Θα μιλήσω για το beach bar «Ναυαγός» που δεσπόζει και αποτελεί το καμάρι της περιοχής. Όμορφο, λουσάτο, πολυμορφικό. Κάθε μέρα σε εκπλήσει με τη λειτουργία του.
Κάνει για οικογένειες, για παιδιά, αλλά και για ανώτερες αναζητήσεις. Άλλοτε σε νανουρίζει η μουσική του σε συμφωνία με το κύμα, άλλοτε σε ξεσηκώνει με τα μπιτ. Είναι καλό να το ζήσετε και στις δύο καταστάσεις. Και στην ήσυχη, αλλά και στην πολύβοη. Μπορείς εκεί να κάνεις σπορ, να πιεις τα κοκτέϊλ σου, να αγναντέψεις το πέλαγος, αλλά και να ρίξεις πιο προσεχτικές ματιές σε καλλίγραμμα και μαυρισμένα από τον ήλιο κορμιά… Οργανωμένη και πεντακάθαρη η ακτή, δωρεάν οι ομπρέλλες και ξαπλώστρες, περιποίηση, σεβασμός και νέα ήθη στο νησί.

Η θάλασσα, διαυγής και δροσερή σαν κρύσταλλο, είναι αυτή που σε μαγεύει. Αν την πετύχετε εντελώς ήσυχη, θα καθρεφτιστεί πάνω της όλη η ηρεμία της ψυχής σας. Βουτήξτε ατέλειωτα, βουτήξτε βαθειά και πάρτε μαζί σας μύριες εικόνες. Εμείς με τη GoPro μας τις κρατάμε φυλακισμένες, για να τις ελευθερώσουμε κάποια μελλοντική μουντή χειμωνιάτικη νύχτα… Και να τις αναπολήσουμε…

Πηγή isamos.gr

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*