5 κυπριακές ατάκες που σίγουρα θα ακούσεις όταν επιτέλους ανοίξουν εστιατόρια & café!

5 κυπριακές ατάκες που σίγουρα θα ακούσεις όταν επιτέλους ανοίξουν εστιατόρια & café!

«Κι όλο περιμένω, περιμένω σε παιχνίδι που μοιάζει χαμένο, περιμένω να»… ανοίξουν τα café και να ξανά-γεμίσουν! Χμμ μάλλον δεν είμαστε τζιαι στα καλά μας που την πολλή καραντίνα!

Έλα παραδέξου το, όμως, τζιαι εσένα τούτη εν η έννοια σου τον τελευταίο τζιαιρό. Αν θα «ξορτώσουμε» άραγε να ξανά… πάμε για καφέ τζιαι φαΐ. Καλά για clubs ή μπαράκια εν το συζητώ καν… 🙁

Σύμφωνα με τις τελευταίες “χαλαρώσεις” των μέτρων, το πολυπόθητο άνοιγμα των εστιατορίων και των café θα γίνει σύντομα. Το ερώτημα είναι… εν να ανοίξουν σίουρα οξά εν να μας πουν «ξιάστε το… η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου δεν μας το επιτρέπει»;

Ό,τι τζιαι να γίνει, εμείς σου παρουσιάζουμε τις 5 κυπριακές ατάκες που σίουρα θα ακούσουμε (ή θα πούμε) ΟΛΟΙ όταν ανοίξουν επιτέλους τα εστιατόρια και τα café… όποτε κι αν γίνει!

Δες πιο κάτω τις κυπριακές ατάκες:

1«Πιάε τηλέφωνο που τα τωρά πέρκι έβρουμε κράτηση!»

Freepik.com/rawpixel-com

Δεν πιστεύω να μην το σκεφτήκατε ήδη; Μεν μου πεις ότι εν σου «εμπήκε η ιδέα» να τηλεφωνήσεις στο αγαπημένο σου εστιατόριο τζιαι να ρωτήσεις αν κάμνουν κρατήσεις ή για να κάμεις ήδη την κράτησή σου; Γιατί… όσο τζιαι να πεις η κατάσταση εν να είναι «απού προλάβει»!

Κράτηση, λοιπόν, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε ΟΛΟΙ με το που σιγουρευτούμε ότι είμαστε «ελεύθεροι» και μπορούμε να πάμε ξανά στα αγαπημένα μας στέκια. Όσο να πεις έλλειψε μας να σαστούμε τζιαι να πάμε να κάτσουμε κάπου έξω.

2«’Εσσιει τόσες ώρες που καρτερώ σειρά να μπω ρε!»

“Plan B” αν δεν πετύχει το προηγούμενο; Μα τι άλλο που το να περιμένεις για ώρες στην ουρά μέχρι να αδειάσει κανένα τραπεζάκι! 

Έκαμες το ήδη εικόνα έννεν; Μια σειρά που δαμέ ως την Πάφο να περιμένουμε πέρκι σηκωθεί κανένας για να κάτσουμε τζιαι εμείς. Αν δεν έχεις ιδέα τι λαλώ, που αμφιβάλλω δηλαδή, στην εικόνα βλέπεις την πιο «διάσημη ουρά» που δημιουργείται κάθε φορά έξω από το “Edem’s Yard” στη Λάρνακα. Αξίζει, όμως, τι να κάνουμε!

Νομίζω πως εσυνηθίσαμε το πλέον μιας τζιαι οι ουρές έξω από τα καταστήματα είναι πλέον δεδομένες.

3«Φάε τωρά άμπα τζιαι κλείσουν τα πάλε!»

freepik.com/kapinosovalk

Όταν επιτέλους κάτσουμε… εν θα τσιγκουνευτούμε τίποτε! Τζιαι το starter μας, τζιαι το κυρίως πιάτο, αλλά τζιαι το γλυκό μας στο τέλος φυσικά. Που ούλλα θα παραγγείλουμε!

Με απλά κυπριακά, «εν να φάμε να σπάσουμε»! Να το απολαύσουμε άμπα τζιαι κλείσουν μας ξανά τζιαι μείνουμε έτσι… (σαν να τζιαι εν λλία που εφάμεν σπίτι μας τόσο τζιαιρό).

4«Μα επεράσαν οι 3 ώρες; Ας στείλω τζιαι το 2ο μήνυμα!»

pexels.com/Pavel Danilyuk

Πόσο μας έλειψε η χαλάρωση με την παρέα τζιαι το κουτσομπολιό για ώρες σε ένα café, χωρίς ταλαιπωρίες; Βλέπεις επερπατήσαμε πολλά τον τελευταίο τζιαιρό, πήγαμε εκδρομές, ανακαλύψαμε καινούριους hot προορισμούς στην Κύπρο, αλλά έλλειψε μας να καθόμαστε για ώρες σε ένα café τζιαι να χάσκουμε!

Φαντάζομαι, όμως, ότι το 8998 εν θα το γλιτώσουμε! Επειδή «εν έσσιει chance» να φύουμε στο δίωρο, εν να στείλουμε τζιαι τα δύο μηνύματα που δικαιούμαστε τζιαι να μείνουμε τζιαμέ άνεννοιας να συνεχίζουμε την κουβέντα μας. Τωρά τι αριθμό πρέπει να στείλουμε… άλλη κουβέντα!

5«Πρέπει να φύω για να προλάβω το κέρφιου!»

pexels.com/Stanley Nguma

Όπου τζιαι αν είσαι ό,τι τζιαι να κάμνεις το κέρφιου εν κέρφιου, γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι πάντα “on time” τζιαι να φέφκεις εγκαίρως που τζιαμέ που εκάθεσουν για να προλάβεις να πάεις σπίτι.

Α! Τζιαι μιας τζιαι ούλλα θα είναι ανοικτά (ελπίζω δηλαδή) η κίνηση, κυρίως στην επιστροφή, θα είναι αρκετή! Γι’ αυτόν υπολόγιζε extra ώρα… Χαλάλι, όμως, θα αντέξουμε! Έννεν; Να μεν τα θέλουμε τζιαι ούλλα δικά μας…

Εσύ ποιαν ατάκα θα πεις σίουρα όταν ανοίξουν τα εστιατόρια τζιαι τα café;

ΠΗΓΗ studentlife.com.cy
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail