Η ζωή αλλιώς | Κάρπαθος, Βουτιές στο Παρόν

Η ζωή αλλιώς | Κάρπαθος, Βουτιές στο Παρόν

Πολυποίκιλη και γεμάτη αντιθέσεις η Κάρπαθος, προσφέρεται για αναδρομές στο παρελθόν αλλά και βουτιές στο σύγχρονο παρόν.

Μπορεί να έχει μόλις 12 χωριά, ενώ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, έχει όμως 100 παραλίες, αντιθέσεις και συναρπαστικές εναλλαγές τόπων αλλά και ανθρώπων.
Αυτή τη φορά, κινηθήκαμε στο νότο.

Συναντήσαμε την Κάθριν, που πούλησε το βιός της στη Νορβηγία και ήρθε στη Κάρπαθο να μεγαλώσει τα παιδιά της και να ασχοληθεί με την Γιόγκα. Γειωμένη, σε επαφή με τη φύση και τον εαυτό της. Έτσι ακριβώς όπως ήθελε να ζήσει τη ζωή της. Και μαζί της, βρήκαμε τον Ηλία, που ζει τη στιγμή κάνοντας kite surf. Που νιώθει τη θάλασσα να τον καθαρίζει και τον ήλιο να τον φορτίζει. Που έχει κάνει την προσφορά σκοπό της ζωής του και την αγάπη δράση, μέσα από την ομάδα Surfers for Life που ίδρυσε πριν από χρόνια. μετά την προσωπική του περιπέτεια υγείας.

Γνωρίσαμε όμως και το Γιώργο, που δεν θα μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στο κάιτ σερφ και τη μουσική. Κι από τη θάλασσα, τον ακολουθήσαμε στις Πυλές, για να μας παίξει μουσική με το συγκρότημά του, το Da Loop. Ένα συγκρότημα με άποψη, δυνατή και ξεχωριστή, όπως οι απόψεις της Ευαγγελίας. Που για εκείνην η Κάρπαθος έγινε πατρίδα της από επιλογή και η ζωή της μεταμορφθώθηκε με τη μουσική, που ξεπλένει κάθε τι τοξικό και δύσκολο συναντά.

Tα αμπέλια και το γλυκόπιοτο Καρπάθικο κρασί τα γνωρίσαμε μαζί με τον Κώστα και τη δεμένη οικογένειά του, ενώ μαζί με τον Μανώλη, πατήσαμε σταφύλια με τον παραδοσιακό τρόπο.

Στην Κάρπαθο αυτή τη φορά συναντήσαμε πολύ αέρα, αλλά και πολλή ηρεμία. Πολλή χαρά και πολλή αγάπη, που δεν παύει να είναι η κινητήριος δύναμη για Μια Ζωή Αλλιώς.

Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και Επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου

Δες την εκπομπή εδώ https://bit.ly/2Rguhix

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail