Οι πιο πολύτιμες και ακριβές γατες του κόσμου

Πουλήθηκε για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια και θεωρείται το μεγαλύτερο έργο ζωγραφικής στον κόσμο των γάτων. Η πρώτη ιδιοκτήτριά του ζούσε με 350 γάτες.

Είναι σίγουρα οι πιο πολύτιμες και ακριβές γάτες του κόσμου. Χθές, στον οίκο Σόθμπις της Νέας Υόρκης, το έργο του Αυστριακού ζωγράφου Carl Kahler ‘My Wife’s Lovers’ πουλήθηκε για 826.000 δολάρια, περισσότερο από δυο φορές από την αρχική εκτίμηση.

Ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1891, ήταν μια παραγγελία της εκατομμυριούχου από τον Σαν Φρανσίσκο Kate Birdsall Johnson. Απεικονίζει 42 από τις 350 πολυαγαπημένες γάτες της ιδιοκτήτριας, που ζούσαν μαζί της στην θερινή της κατοικία, στο Buena Vista, located κοντά στο Sonoma.

Ο Κάλερ ήταν κυρίως ζωγράφος ιπποδρομιών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία όπου είχε εργασθεί για επτά χρόνια. Δεν είχε ζωγραφίσει ποτέ γάτα, αλλά η κυρία Τζόνσον τον προσέλαβε και για τα επόμενα τρία χρόνια ασχολήθηκε αποκλειστικά με αυτό το έργο σκιαγραφώντας τις γάτες της σε μια ποικιλία από πόζες, τονίζοντας την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα καθεμιάς ξεχωριστά. Ο μύθος λέει ότι ο τίτλος του έργου «Οι εραστές της γυναίκας μου» ανήκει στον κύριο Τζόνσον. Η κυρία Τζόνσον προσλάμβανε προσωπικό που ασχολιόταν αποκλειστικά με την φροντίδα των μικρών αιλουροειδών, ενώ όταν πέθανε άφησε 500.000 δολάρια για να διασφαλιστεί η συνέχιση της φροντίδας τους.

Το ζεύγος Τζόνσον δάνεισε τον πίνακα για πρώτη φορά, στην παγκόσμια έκθεση του Σικάγο, το 1893. Ο πίνακας προκάλεσε αίσθηση στο κοινό κυρίως για το περιεχόμενο αλλά και για τον παράξενο τίτλο του. Το έργο έχει εκτεθεί σε πολλές εκθέσεις, περισσότερες από 10.000 εκτυπώσεις του πουλήθηκαν όταν πρωτοκυκλοφόρησε ως αντίγραφο και το περιοδικό Cat Magazine, το αποκάλεσε «το μεγαλύτερο έργο ζωγραφικής στον κόσμο των γάτων.”

ΠΗΓΗ thetoc.gr

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*