Γιορτή του κρασιού στη Λεμεσό

Γιορτή του κρασιού
Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
Κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου οργανώνεται η γιορτή του κρασιού στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Κύπρου, τα οποία προσφέρονται δωρεάν. Δίνονται επίσης παραστάσεις παραδοσιακού χορού και τραγουδιού από διάφορες ομάδες χορού και χορωδίες της Κύπρου και του εξωτερικού.Η Γιορτή λαμβάνει χώρα στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης κοντά στη θάλασσα.

Εισιτήρια πωλούνται σε κάθε μια από τις τρεις εισόδους.

Μπαίνοντας στη Γιορτή από την κύρια είσοδο, στα νότια, μπορεί κανείς να δει τη γιγαντιαία φιγούρας ενός Κύπριου αμπελουργού με παραδοσιακή τοπική ενδυμασία. Ο Βρακάς παραμένει το έμβλημα της Γιορτής του Κρασιού από το 1961. Στις δύο πλευρές της κύριας εισόδου υπάρχουν περίπτερα που ανήκουν στις οινοβιομηχανίες της Λεμεσού ΕΤΚΟ, ΚΕΟ. ΛΟΕΛ, ΣΟΔΑΠ και ΑΛΟΝΑ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν όλα τα είδη κρασιών. ΄Όλα τα κρασιά προσφέρονται στους επισκέπτες σε απεριόριστες ποσότητες δωρεάν.

Κάθε βράδυ χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τη Γιορτή για να απολαύσουν τη ξέγνοιαστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κρασί, οι εύγευστοι μεζέδες του τόπου σε προκαθορισμένες χαμηλές τιμές, οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια, καθώς και τα κωμικά θεατρικά μονόπρακτα, το χιούμορ και η σάτιρα.

Μια νύχτα στη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό είναι μια ευκαιρία για τον καθένα να ζήσει την ελληνική παράδοση των διονυσιακών γιορτασμών, όπου όλοι οι κάτοικοι της Αττικής, αστοί και αγρότες, κάθονταν σε κοινά συμπόσια που τους πρόσφερε το κράτος δωρεάν, γεύονταν τα νέα κρασιά και λάμβαναν μέρος σε ομαδικούς χορούς, τραγούδια, ποίηση και θεατρικά έργα. Κατά τη διάρκεια αυτών των γιορτασμών αριθμός σκλάβων απελευθερώνονταν, ενώ σ’ αυτούς που παρέμεναν σκλάβοι επιτρεπόταν να ζήσουν για λίγο ανεξάρτητοι και να διασκεδάσουν για σύντομο χρονικό διάστημα.

΄Όπως τότε έτσι και σήμερα υπάρχει το δωρεάν κρασί και μπορεί κανείς για λίγο να ζήσει μακριά από έγνοιες και σκοτούρες!

Χώρος:
Δημοτικόs Κήποs Λεμεσού
28 Οκτωβρίου
Λεμεσός, Κύπρος

Ώρα: καθημερινές 19:00 – 23:00, Σάββατο & Κυριακή 19:00 – 23:30

Εισιτήρια:
Ενήλικες: άνω των 18 ετών: 5 ευρώ
20% έκπτωση σε όλους τους εμφιαλωμένους οίνους (ισχύει για 1 φιάλη, εκτός από την Commandaria) από τα οινοποιεία ETKO, LOEL, KEO ή SODAP.
Παιδιά / Έφηβοι από 6 έως 18 ετών: 3 Ευρώ
Πλαστικό μπουκάλι κρασιού: 1,50 Ευρώ
Ποτήρι κρασιού: 1,50 Ευρώ
Ποτήρι κρασιού με στέλεχος: 2,50 Ευρώ

Για το πρόγραμμα επισκεφθείτε τη σελίδα

Έναρξη: Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018
Λήξη: Κυριακή, Σεπτεμβρίου 09, 2018

Επαρχία : Λεμεσός

Πόλη/Χωριό : Δήμος Λεμεσού

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*