Το απόμερο καφέ

“Το Απόμερο” είναι όνομα και πράγμα. Ένα όμορφο καταφύγιο σε στυλ παλιού καφενείου, καλά κρυμμένο σε ένα παρακλάδι της οδού Έκτωρος στην παλιά Λευκωσία (στην οδό Πολυβίου 24, περίπου απέναντι από το “Ερμού 300”). Σαν ακολουθήσεις το στενό και ξεπροβάλει μπροστά σου, νιώθεις ότι σε προσκαλεί να καθίσεις και χαλαρώσεις.

Λειτουργεί από το πρωί μέχρι τις 11.00 το βράδυ και εκεί μπορείς να απολαύσεις, αραγμένος στις σκηνοθετικές καρέκλες, ποικιλία καφέδων και άλλων ροφημάτων, αλλά και οινοπνευματώδη ποτά με τη συνοδείας χαλαρωτικής μουσικής. Κυρίως όμως θα απολαύσεις τα γλυκά (αλλά και τα αλμυρά) που φτιάχνει η κα. Αντρούλλα με τα χεράκια της.

Δοκιμάσαμε το γαλακτομπούρεκο, το οποίο ήταν ολόφρεσκο, με λεπτή στρώση φύλλου κρούστας και γενναιόδωρη δόση κρέμας, αλλά και τη μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα (κερασμένη από το κατάστημα). Η εξυπηρέτηση ήταν εγκάρδια και οι τιμές πολύ λογικές. Για δυο καφέδες και ένα γαλακτομπούρεκο πληρώσαμε μόλις €7. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψω, αν μη τι άλλο, για να δοκιμάσω και την τυρόπιτα της κας. Αντρούλλας που την άφησα να μου ξεφύγει!

Το απόμερο καφέ πως θα το βρείτε

FBPage

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*