8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο

Ένα πράγμα που οι περισσότερες ανθρώπινες κοινωνίες έχουν κοινό είναι η έννοια του γάμου. Ανεξάρτητα με τις κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, σε κάθε κουλτούρα θα συναντήσει κανείς κάποιο τρόπο επισημοποίησης της σχέσης ενός ζευγαριού. Σαν γενική ιδέα, είναι κάτι που δεν διαφέρει πολύ από τόπο σε τόπο.

Η τελετή αυτής της επισημοποίησης, ωστόσο, είναι μια άλλη υπόθεση. Η νόρμα που στο δικό μας δυτικό μυαλό αποτελείται από ατελείωτα λευκά φορέματα και πενταόροφες τούρτες, για άλλους μπορεί να περιλαμβάνει από μια οπερέτα μέχρι ένα λασπόλουτρο, και να είναι εξίσου φυσιολογική και διασκεδαστική.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου ανά τον κόσμο

1. Μαυριτανία: The bigger the bride, the better

Ναι, ναι, νύφη θα πρέπει να τα έχει τα κιλά της προτού παντρευτεί. Ενώ στα περισσότερα μέρη του κόσμου οι νύφες πασχίζουν να γραμμώσουν, σε αυτήν την πόλη της Αφρικής λειτουργούν ακόμη και Fat Farms. Σε αυτές τις φάρμες στέλνουν τα κορίτσια ηλικίας από 5 έως 15 ετών, προκειμένου να παχύνουν. Μία αδύνατη νύφη είναι κακό σημάδι για ένα γάμο, μιας και υποδηλώνει πως ο σύζυγος δεν είναι αρκετά πλούσιος για να την φροντίσει.

8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο

2. Κορέα: Η πατούσα κάνει τον γαμπρό

Mε αυτό το έθιμο δοκιμάζεται η αντοχή του γαμπρού. Είναι αρκετά δυνατός, αρκετά σκληρός και μπορεί άραγε να υπομένει τις βαριές κακουχίες; Οι κολλητοί φίλοι του γαμπρού, δένουν τα πόδια του με ένα σχοινί και του χτυπούν τις πατούσες με ένα ψάρι ή ένα καλάμι. Το έθιμο λέει, πως κατ? αυτόν τον τρόπο δοκιμάζεται η αντοχή του αλλά ενισχύεται και η απόδοσή του κατά την πρώτη νύχτα του γάμου. Ποιός θέλει να δυσαρεστήσει τη νύφη; Κανείς.

8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο

3. Kίνα: Μια κλαμένη νυφική οπερέτα

Μία νύφη που συγκινείται και κλαίει στο γάμο της είναι εικόνα γνωστή και συνηθισμένη. Μία νύφη όμως που κλαίει μία ώρα κάθε μέρα, επί ένα μήνα πριν το γάμο της, μάλλον δεν είναι. Τουναντίον θα λεγα. Δέκα μέρα κλαίει η μητέρα, δέκα μέρες η γιαγιά και μέχρι να γίνει ο γάμος όλες οι γυναίκες της οικογενείας θα πρέπει να κλαίνε παρέα με τη νύφη. Τόνοι ψηλοί, τόνοι χαμηλοί, μια χορωδία πολύχρωμη και ένα κλάμα χαράς και διασκέδασης στολίζει το γεγονός. Εμπρός καλές μου νύφες, πετάξτε τα χαρτομάντηλα!

8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο

4. Iνδία: Marry me, my Oak

Σε κάποιες περιοχές της Ινδίας οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί ως Mangliks, όταν δηλαδή ο Άρης και ο Κρόνος βρίσκονται ταυτόχρονα κάτω από τον 7ο οίκο, κουβαλούν μια κατάρα. Θα πρεπει να προκαλέσουν τον πρόωρο θάνατο του συζύγου τους. Γι? αυτό το λόγο, τις υποχρεώνουν να παντρευτούν με ένα δέντρο και στη συνέχεια το δέντρο αυτό κόβεται και πεθαίνει, ώστε να φύγει η κατάρα. Στολισμένη νύφη, στολισμένο δέντρο, άδοξο τέλος.

8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο

5. Σκωτία: Μαύρες νύφες, χαρούμενες νύφες

Ενώ στην Κορέα δοκιμάζουν τις αντοχές του γαμπρού χτυπώντας τους στις πατούσες, στη Σκωτία μαύρες μέρες περνά και η νύφη. Οι συγγενείς και οι φίλοι γεμίζουν κουβάδες με κάθε λογής υγρό σκουπίδι, από φαγητά, σάλτσες, αλεύρι, νεκρά ψάρια, χαλασμένο γάλα ή ακόμη και πολτοποιημένα λουκάνικα και “μαυρίζουν” τη νύφη. Μέχρι και σε δέντρο την δένουν για να δοκιμάσουν τις αντοχές και την υπομονή της. Και η νύφη; Το χαίρεται και το διασκεδάζει.

8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο

6. Ρωσία: Προίκα, προίκα είσαι εδώ;

Στη Ρωσία η προίκα είναι θέμα σοβαρό και μάλλον ανάποδο. Λίγες μέρες πριν το γάμο, η οικογένεια του γαμπρού επισκέπτεται την οικογένεια της νύφης προκειμένου να γνωρίσουν τη νύφη. Δεν είνα όμως τόσο απλό. Η νύφη εμφανίζεται αν και εφόσον φανερώσουν την προίκα που θα διαθέσουν. Εάν αυτή δεν είναι αρκετή, αντί για τη νύφη παρουσιάζεται μπροστά τους κάποιος φίλος ή συγγενής της, ντυμένος γυναίκα. Αυτό συνεχίζεται μέχρις ότου να ικανοποιηθεί η νύφη από την προσφορά.

8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο

7. Γαλλία: Σώπα, σούπα είναι θα περάσει

Αυτό ίσως είναι το πιο αηδιαστικό έθιμο του κόσμου. Μέτα το τέλος της δεξίωσης μία “υπέροχη” έκπληξη περιμένει τους νεόνυμφους στο σπίτι: μία σούπα. Όχι κάτι νόστιμο, ούτε καν μέτριο. Συλλέγουν όλα τα αποφάγια και ό,τι άλλο βρώμικο από το τραπέζι του γάμου και ετοιμάζουν μία σούπα για το ζευγάρι. Θα πρέπει να την φάνε, εάν θέλουν να αποδείξουν πως είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία μαζί. Η σούπα σερβίρεται συνήθως σε εικονικές, μικρές τουαλέτες-σκεύη.

8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο

8. Ινδονησία: Μια τουαλέτα δε φέρνει την ευτυχία

Ο γάμος έληξε αλλά το τριήμερο βασανιστήριο ξεκινά κάπου εδώ. Για τρία μερόνυχτα η τουαλέτα φρουρείται και το ζευγάρι απαγορεύεται να την επισκεφτεί. Οι συγγενείς κάνουν σκοπιά με βάρδιες και κάπως έτσι εκτυλίσσεται αυτό το περίεργο και ανθυγιεινό κατά τ? ?λλα έθιμο. Το ζευγάρι πίνει και τρώει ελάχιστα και αν τα βγάλει εις πέρας μέχρι τη λήξη του συναγερμού, αυτό θα είναι σημάδι ευτυχίας και οι μελλοντικοί τους απόγονοι θα χαίρουν άκρας υγείας.

8 από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου από όλο τον κόσμο
 
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*